Beter Gezond App

Een gezondere leefstijl in 30 dagen

Door Luuk Platschorre op 30 oktober 2018  |  project

In Nederland leven zo’n 700.000 mensen met kanker. Veel patiënten willen weten wat zij zelf kunnen doen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Gezond leven helpt om de behandeling beter vol te houden. En bij een aantal tumorsoorten is al vastgesteld dat een gezonde levensstijl de kans op terugkeer van de kanker of nieuwe tumoren kan verkleinen. Om kankerpatiënten te helpen hun leefstijl te veranderen heeft Radboudumc de Beter Gezond App laten ontwikkelen.

Beter Gezond App

De Beter Gezond App is bedoeld voor kankerpatiënten die iets aan hun leefstijl willen veranderen. Zo ondersteunt de app de patiënten tijdens of na hun behandeling om meer te bewegen, geen of minder alcohol te drinken of op een gezond gewicht te komen. Met de Beter Gezond App kan de patiënt een eigen actieplan opstellen voor dertig dagen. De app registreert of de patiënt het dagelijkse doel heeft bereikt. De app geeft informatie in de vorm van nieuws en tips voor een beter en gezond leven. Ook geeft de app nuttige links weer naar betrouwbare websites voor meer informatie.

De Beter Gezond App wordt door de afdeling Oncologie van het Radboudumc ingezet voor kankerpatiënten die tijdens of na de behandeling zelf willen werken aan een gezonder leven.


Samenwerking

Bijzonder aan dit project was de samenwerking met een aantal partijen: het Radboudumc, Panton, Tabula Rasa en patiënten. Tabula Rasa leverde de strategie op basis van gedrags- en communicatiewetenschap. Panton maakte het ontwerp, de gebruiksflow en de user-interface van de app. Tremani verzorgde de complete technische ontwikkeling van de Beter Gezond App, op basis van het Ionic framework met Angular (daarmee kunnen we met webtechnieken apps ontwikkelen die zowel op Android-toestellen als op iPhones goed werken). Samen met de eindgebruikers zijn we door middel van simulaties en prototypes tot een bijzonder nuttige app gekomen. 


Meer weten over dit project?

Bekijk de website: Radboud umc - Beter Gezond

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by