Chordview muzieksoftware

Makkelijk en praktisch overzicht voor muzikanten

Door Luuk Platschorre op 5 januari 2015  |  project

Muzikanten gaan blij worden van Chordview! Eindelijk een online app die het eenvoudig mogelijk maakt liedteksten, akkoorden en setlists samen te stellen, en te delen met mede-muzikanten. Tremani ontwikkelde de interface voor deze vernieuwende website.

Chordview muzieksoftware

Software architect en developer Ruben Verhaaf werkte zelf al jaren met een beta-versie van zijn Chordview. De functionaliteit was precies wat een muzikant voor optredens nodig heeft: teksten en akkoorden vastleggen, setlists creëren, direct nummers transponeren, of alles exporteren als pdf voor onstage gebruik op je tablet. Ruben vroeg Tremani om voor de eerste echte release de interface te ontwerpen, en mee te denken over een logische structuur van de gehele applicatie. Licentiebeheer, hoe muziek te delen, wie beheert welke onderdelen - op al die punten is Tremani een goede sparringpartner. Zo kan je nu binnen Chordview ook eenvoudig YouTube-video's vinden van de nummers die je hebt ingevoerd, en kan je je muziek, setlist of zelfs gehele collectie eenvoudig delen met je band of muziek-ensemble. 

Chordview setlists

Waar Chordview al veel wordt gebruikt, is onder muziekgroepen en bands binnen kerken. Die hebben doorgaans een enorme keuze uit veel nummers, en moeten elke week een selectie samenstellen en delen binnen de dan spelende groep muzikanten. Chordview is hier bij uitstek geschikt voor, met mogelijkheden om uit het grote aanbod voor de eigen gemeente ook een eigen subselectie samen te stellen, een eigen muziekbundel met veel gespeelde nummers bijvoorbeeld.

Chordview - lied bewerken

Chordview wordt aangeboden als online applicatie, er is geen extra software nodig om het te kunnen gebruiken. Inschrijven is gratis, en alle pro-opties blijven gratis voor de early adopters. 

Link: bekijk Chordview hier

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief