Cover voor Nature Nanotechnology

Optical tomography at the nanoscale

Door Luuk Platschorre op 8 mei 2015  |  nieuws

Voor Albert Polman van het AMOLF instituut hebben we afgelopen maand een wetenschappelijke afbeelding verzorgd van nieuw onderzoek: optische tomografie op nano-schaal. Deze afbeelding is in de nieuwste issue van Nature Nanotechnology gekozen tot cover-beeld!

Cover voor Nature Nanotechnology

Tremani produceert al sinds 1997 afbeeldingen voor fundamenteel-wetenschappelijke publicaties. De visualisatie van wetenschappelijk onderzoek begon als fascinatie, maar al snel bleek dat we met onze wetenschappelijke aanpak,  3D-ontwerpachtergrond en grafische ervaring een goede combinatie in huis hebben om visueel aantrekkelijke beelden te maken, die ook nog eens gedetailleerd het verhaal vertellen waar het betreffende onderzoek in essentie over gaat. Inmiddels hebben we al vele mooie afbeeldingenreeksen gemaakt, voornamelijk in de wereld van de nanotechnologie en de microbiologie. 

Via gesprekken met de betreffende onderzoekers proberen we de kern van het verhaal vast te stellen, en deze helder over het voetlicht te krijgen binnen de nauwkeurige nuances die wetenschappers van nature altijd aanbrengen. En dan begint het schetsen, modelleren en heen-en-weer sturen van voorstellen, om te komen tot een mooi resultaat: visueel aantrekkelijk, intrigerend, vragen oproepend, maar vooral: bruikbaar om het verhaal te vertellen. Een plaatje zegt meer dan 1000 formules ... maar zonder onderzoek geen plaatjes. 

Link: bekijk de cover hier online.

Link: een achtergrondartikel over de visualisaties van Tremani verscheen eerder in de Volkskrant.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by