Datastoring - 2 juni

Problemen voor e-mail en websites

Door Luuk Platschorre op 2 juni 2015  |  nieuws

Vandaag heeft zich bij Tremani een storing voorgedaan die helaas een groot deel van onze klanten heeft getroffen: zowel websites als e-mail waren langere tijd niet bereikbaar. Ook zelf waren we een aantal uur niet per e-mail te bereiken.

Datastoring - 2 juni

De storing werd veroorzaakt door een bug in de software van de storage bij onze hostingprovider. De storage verzorgt de opslag van alle gegevens die doorgegeven moeten worden, van websites tot e-mail. Omdat dit een cruciaal onderdeel in de datavoorziening is, is de storage dubbel uitgevoerd. Helaas was door de bug die dubbele opslag deel van het probleem: beide systemen streden om de eer om datasysteem nummer één te zijn.

De leverancier van het systeem heeft inmiddels een patch aangebracht, en nu is onze hostingprovider bezig om alle systemen weer op te starten. Voorzover wij kunnen zien heeft iedereen weer de beschikking over alle e-mail. Bovendien zijn alle sites en applicaties weer online. Natuurlijk vragen we onze hostingprovider om maatregelen te nemen zodat een storing zoals deze niet meer voor kan komen.

Onze excuses voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt! Mocht u nog vragen, opmerkingen of meldingen hebben, dan kunt u uiteraard per mail of telefoon contact opnemen met Tremani. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by