De eerste voedselpakketten zijn onderweg

Op 5 december 2011  |  nieuws

Traditioneel houden we tijdens de jaarlijkse Sinterklaasborrel bij Tremani een inzameling van voedsel voor Dorcas. Daarmee leveren we een kleine bijdrage aan bij de grote inzamelingsactie die Dorcas aan het eind van het jaar in supermarkten en kerken houdt voor de allerarmsten in Oost-Europa. De eerste voedselpakketten zijn al onderweg naar hun bestemming.

In acht sorteercentra in Nederland zijn honderden vrijwilligers voor Dorcas bezig met het samenstellen van voedselpakketten.  De inzamelingsactie van Dorcas heeft voedsel opgeleverd voor meer dan 50.000 voedselpakketten. Inmiddels zijn de eerste transporten met pakketten vertrokken. Zeker 20.000 pakketten zullen nog voor kerstmis worden verspreid in landen als Oekraïne, Roemenië, Moldavië, Bosnië en Albanië. Ook zal een aantal zeecontainers op transport gaan naar Lesotho (in Zuid-Afrika). In januari en februari van volgend jaar worden de overige 27.000 voedselpakketten naar Afrika en Oost-Europa getransporteerd.

 

Inzameling bij Tremani  Pakketten samenstellen bij Dorcas  Pakketten komen aan in Oost-Europa 

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Pensioenen bedragen veelal niet meer dan 60 euro per maand. Dit geld gaat op aan vaste lasten als huur, elektriciteit en verwarming. Voor overige zaken als voedsel en kleding blijven dan onvoldoende middelen over. In Oost-Europa is de winter de moeilijkste tijd van het jaar. Een dik pak sneeuw en temperaturen van twintig, dertig graden onder nul zijn heel gebruikelijk. Als je nauwelijks te eten hebt en een vervallen huis met scheuren in de muur, is het niet eenvoudig om de moed erin te houden. Het is mooi om mensen in die omstandigheden te kunnen ondersteunen en bemoedigen.

Met de inzamelingsactie bij Tremani hebben we een kleine bijdrage geleverd aan het goede werk van Dorcas. We danken iedereen die aan de actie heeft bijgedragen. En we danken natuurlijk vooral de Gulle Gever die voor ons tot nu toe anoniem is gebleven...

 

Link:
Dorcas website

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by