Doelbeelden ter inspiratie

Bladeren door duizenden foto's

Door René Dings op 6 april 2017  |  project

Voor architecten en ontwerpers van de openbare ruimte is het handig als ze hun ideeën duidelijk kunnen presenteren. De website Doelbeelden.nl biedt daarvoor duizenden kwaliteitsfoto's van de openbare ruimte, landschappen, producten en materialen. De foto's kunnen gratis worden gebruikt in rapporten, presentaties of collages. Of gewoon als bron van inspiratie.

Tremani ontwikkelde een website voor Doelbeelden.nl waarop alles draait om de foto's. Foto's van bruggen en bestrating, gebouwen en geluidsschermen, speeltuinen en straatmeubilair, en zo nog veel meer. Bezoekers kunnen door de indeling in categorieën - of gewoon met de zoekfunctie - gericht op zoek naar het beeldmateriaal dat ze nodig hebben voor hun presentatie. Maar daarnaast maakt de website het voor bezoekers die nog niet precies weten wat ze willen ook mogelijk om in het rijke materiaal te grasduinen en zich zo te laten inspireren. Doelbeelden.nl ondersteunt zo hun werk en brengt ze op nieuwe ideeën.

We hebben de website gemaakt in opdracht van (en in nauwe samenwerking met) ipv Delft, creatieve ingenieurs. Tremani verzorgde de vormgeving, techniek en functionaliteit. Bij de website hebben we een beheeromgeving gemaakt waar ipv de grote verzameling foto's kan beheren. De beheerder kan daar op eenvoudige manier foto's, teksten, categorieën en tags toevoegen en bewerken.

Bekijk de website op www.doelbeelden.nl.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by