Douwe Egberts Next Generation Display

Op 1 juni 2011  |  project

De nieuwe generatie koffie-systemen van Douwe Egberts zijn op de markt gekomen. Tremani heeft voor de NG C100 het display ontworpen.

Douwe Egberts Next Generation Display

Het LCD-display van deze automaat moest aan enkele strikte technische voorwaarden voldoen in verband met de gebruikte componenten in de machine. Daarnaast was Douwe Egberts sterk op zoek naar een modern display dat behalve helder en duidelijk, ook uitnodigend was en de juiste sfeer uitstraalde. Tremani's  specifieke kennis van leesbaarheid en fonts kwam van pas om de beperkte ruimte optimaal te benutten.

Een LCD-display is doorgaans vooral een grafische puzzel: alle elementen moeten een heldere positie krijgen, en alle iconen moeten wereldwijd begrepen kunnen worden.

NG C100 display front 

Daarnaast is er ook een mogelijkheid tot animatie van de iconen, waarbij vooral de mogelijkheden van de gebruikte componenten belangrijk zijn in hoe vrij de animaties kunnen zijn. Ook hier heeft Tremani het ontwerp gemaakt en de scenario's uitgewerkt. De startanimatie draait bijvoorbeeld continue zodat een gebruiker direct kan zien dat het apparaat aanstaat en werkt. Daarnaast geeft de animatie direct de juiste Douwe Egberts-sfeer aan het apparaat.

NG C100 display animatie 

Voordat de NG C100 in productie is genomen, is in samenwerking met P5 Consultants een usability-test afgenomen. Tremani heeft hiervoor een werkend prototype gebouwd van het display, dat door P5 is ingebouwd in een lege koffiemachine. Hiermee is de werking van de verschillende bedieningselementen goed nagebootst, zodat een gebruikerstest kon worden uitgevoerd als met een werkend prototype, voor een fractie van de kosten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by