Een digitaal platform voor Cordaid en Tientjes Academie Breda

Ondernemen met een uitkering

Door Margit Ouwehand op 2 december 2015  |  project

Voor een grote groep Nederlanders met een uitkering is het moeilijk om fulltime het reguliere arbeidscircuit in te gaan of om zelf te gaan ondernemen. Er ontstaan steeds meer initiatieven om mensen parttime en met behoud van uitkering een eigen bedrijfje op te laten bouwen onder de vleugels van een sociale coöperatie. Cordaid en Tientjes Academie Breda zijn dit jaar een project gestart om samen met de bestaande sociale coöperaties kennis op te doen over deze manier van ondernemen. Aan Tremani de eer om alle opgedane kennis van dit vooruitstrevende project te digitaliseren. 

Een digitaal platform voor Cordaid en Tientjes Academie Breda

De sociale coöperaties bieden een steuntje in de rug aan mensen die een eigen onderneming willen starten. De deelnemers kiezen een vak waar zij hun talent, ambacht of passie in kwijt kunnen, maar waar ze, alleen of samen met de andere deelnemers, ook hun geld mee kunnen verdienen. Met de opbrengsten wordt een deel van de uitkering terugbetaald aan de gemeente.

Tremani ontwikkelde voor dit project een website die dient als online informatieplatform voor (deelnemers van) startende coöperaties, maar ook voor de gemeente als facilitator. Hoe werkt coöperatief ondernemen? Wat is een sociale coöperatie? Hoe zet je een coöperatie op of ondersteun je dit als gemeente? Deze informatie staat helder en concreet in de vorm van een stappenplan en wegwijzer op de website. Daarnaast beschikt de website over een overzicht van laatste nieuws en een agenda met de mogelijkheid je op te geven voor een bezoek aan een van de bestaande sociale coöperaties.

De website heeft een prettige, vertrouwde en laagdrempelige uitstraling. De website wordt ondersteund door ons eigen Wabbit CMS en is volledig responsive, wat zorgt voor optimaal gebruiksgemak voor weergave op desktop, tablet en mobiel.

Bekijk de nieuwe website op www.ondernemenmeteenuitkering.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief