Een nieuwe versie van TaalPerfect

Op 11 februari 2011  |  project

Deze week hebben een nieuwe versie van TaalPerfect online gezet. Deze versie bevat een aantal mooie nieuwe mogelijkheden waarmee scholieren hun taalbeheersing nog beter kunnen oefenen en verfijnen.

Vorig jaar hebben we een eerste versie van de online leeromgeving ontwikkeld op basis van onze eigen software. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om samen met TaalPerfect een aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. We noemen er hier een paar.

  • Door oefeningen te doen, kunnen de scholieren werken aan de ontwikkeling van hun taalniveau. Wanneer ze de stap maken naar een volgend niveau mogen ze een niveautoets maken. Ieder keer dat ze slagen voor een toets levert dat een mooi certificaat op.
  • Scholieren kunnen in grafieken zien hoe hun taalniveau zich op de verschillende onderdelen ontwikkelt. Ze kunnen de ontwikkeling van hun niveau daarbij vergelijken met die van andere scholieren uit de klas of van de hele school.
  • Als maken van de oefeningen blijkt dat de scholier met bepaalde woorden extra moeite heeft, worden die automatisch verzameld in een eigen Woorddossier. Door het interactieve Woordspel te spelen, kan de scholier nog extra oefenen met de betekenis van deze woorden.

Daarnaast is de leeromgeving uitgebreid met een groot aantal interessante nieuwe oefeningen. Natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat  alle nieuwe functionaliteiten op een overzichtelijke manier beschikbaar zijn in de leeromgeving.

 TaalPerfect niveau grafieken

TaalPerfect woordspel 

Link:
TaalPerfect website

Meld u aan voor onze nieuwsbrief