Een nieuwe website voor Astronomie.nl

Alles wat je wilt weten over sterrenkunde in Nederland

Door René Dings op 27 november 2019  |  project

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe website voor NOVA. Met prachtige foto's en uitgebreide verhalen over nieuws en achtergronden is de website een complete kennisbron voor iedereen die iets wil weten over sterrenkunde.

Een nieuwe website voor Astronomie.nl

De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) coördineert en stimuleert het sterrenkundig onderzoek in Nederland. NOVA bundelt de krachten van astronomen van vier Nederlandse universiteiten en werkt nauw samen met instituten zoals SRON en ASTRON. NOVA-astronomen doen waarnemingen met de krachtigste telescopen en bouwen mee aan nieuwe, nog krachtiger instrumenten. NOVA heeft een informatiecentrum dat de voorlichting verzorgt aan algemeen publiek, onderwijs en de pers. Een van de middelen die daarvoor wordt ingezet is de website op www.astronomie.nl

Tremani ontwikkelde een compleet nieuwe website voor NOVA. We namen de beste elementen van de oude website over en bedachten daarbij een mooie nieuwe vormgeving en een heldere structuur. De nieuwe website geeft uitgebreide informatie over nieuws en achtergronden op het gebied van sterrenkunde in het algemeen, en sterrenkunde in Nederland in het bijzonder. Daarmee is de website dé plek om te bezoeken als je iets wilt weten over belangrijke ontwikkelingen, hemelverschijnselen, observatoria of onderwijs. Je vindt er ook een overzicht met alle organisaties die zich in Nederland bezighouden met sterrenkunde, van universiteit tot volkssterrenwacht en van museum tot amateurvereniging. In de encyclopedie kun je rustig lezen over de belangrijkste objecten, begrippen en verschijnselen in de sterrenkunde.

De nieuwe website is natuurlijk gebouwd volgens de modernste technieken. De website is responsive en werkt dus ook goed op tablet en smartphone. We hebben de website ontwikkeld op basis van ons eigen Wabbit cms, zodat NOVA de inhoud gemakkelijk up-to-date kan houden.

Bekijk de website op www.astronomie.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by