Een nieuwe website voor NeCEN

Een website voor twee microscopen

Door René Dings op 20 november 2015  |  project

Het Netherlands Centre for Electron Nanoscopy, kortweg NeCEN, heeft twee van de meest geavanceerde cryo-transmissie-elektronenmicroscopen die er zijn voor biologische toepassingen. Onderzoeksinstellingen en bedrijven kunnen microscooptijd kopen en zo de microscopen inzetten voor hun onderzoek. De verwachting is dat de inzet van NeCEN zal leiden tot baanbrekende resultaten in de wetenschap en R&D. 

Een nieuwe website voor NeCEN

De nieuwe website biedt allerhande praktische informatie over NeCEN en de microscopen. Zo vertelt de website bijvoorbeeld hoe de website je kan ondersteunen bij het gebruik van de microscopen, bijvoorbeeld met het voorbereiden van de samples, het uitvoeren van het onderzoek en het verwerken van de terabytes data. Daarnaast laat de website zien aan welke baanbrekende onderzoeksprojecten NeCEN heeft bijgedragen. 

NeCEN is onderdeel van de Universiteit Leiden, maar de microscopen zijn beschikbaar voor wetenschappers en bedrijven in binnen- en buitenland. Iedereen die van de diensten en faciliteiten van NeCEN gebruik wil maken, kan zich daarvoor aanmelden met behulp van het formulier op de website. Normaalgesproken adviseren we klanten om formulieren op websites zo compact en eenvoudig mogelijk te houden, omdat de kans dan groter is dat mensen het formulier helemaal invullen. Het aanvraagformulier van NeCEN bevat toch nog wel wat ingewikkelde vragen, maar daar ontkom je in dit soort gevallen natuurlijk niet aan.

De nieuwe website moest heel open en uitnodigend zijn, en een wetenschappelijke doelgroep aanspreken. Voor de website hebben we daarom een volledig nieuwe vormgeving gemaakt, met het NeCEN-logo en de huisstijlkleuren als uitgangspunt. NeCEN is zo tevreden met de nieuwe uitstraling, dat we die nieuwe vormgeving nu ook gaan toepassen in andere huisstijluitingen, zoals visitekaartjes, powerpoint en een brochure.

Bekijk de nieuwe website op www.necen.nl

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by