Een online gebruikershandleiding voor TOA

Praktisch en altijd bij de hand

Door René Dings op 26 februari 2014  |  project

Tremani heeft onlangs een website ontwikkeld voor de online gebruikershandleiding van TOA, het toetsinstrument van Bureau ICE. Dagelijks maken duizenden leerlingen en studenten hun toetsen in de TOA. Tegelijk zijn honderden docenten bezig met het klaarzetten van toetsen, het nakijken van opgaven of het opvragen van de scores.

Een online gebruikershandleiding voor TOA

Bureau ICE biedt gebruikers van TOA een Praktische handleiding en een Inhoudelijke handleiding. De Praktische handleiding geeft informatie over het werken met TOA, bijvoorbeeld over het  beheren van kandidaten en het afnemen van toetsen. De Inhoudelijke handleiding geeft informatie over de inhoud van TOA: welke toetsen worden aangeboden en welke inhoudelijke keuzes horen bij het gebruik van de TOA?

Tremani heeft een nieuwe versie van deze twee handleidingen ontwikkeld, waarbij ze samen in één website worden aangeboden. Daarmee is het voor Bureau ICE heel eenvoudig om de inhoud van de handleidingen te beheren en bijvoorbeeld informatie over nieuwe functionaliteiten en updates toe te voegen. Bureau ICE kan zelf de structuur en inhoud van de handleidingen beheren met behulp van het Wabbit content-managementsysteem. In Wabbit kunnen ze zelf de structuur van de handleidingen aanmaken in hoofdstukken en paragrafen. En binnen die structuur is het mogelijk om tekstpagina's aan te maken. Daarbij zijn alle functionaliteiten van Wabbit beschikbaar, zoals het aanbrengen van grafische opmaak, het invoegen van afbeeldingen en youtube-video's en het plaatsen van downloadbestanden.

De online handleiding biedt ook de mogelijkheid om TOA-gebruikers vanuit het systeem direct te verwijzen naar de voor hen relevante help-informatie. Op die manier krijgen de gebruikers altijd actuele en relevante hulp wanneer ze dat nodig hebben. Alle pagina's van de handleiding hebben een eigen adres waarop ze rechtstreeks benaderbaar zijn. Daardoor kunnen gebruikers links ook gemakkelijk bookmarken of per e-mail met elkaar delen.

Bekijk de handleiding op handleiding.toets.nl

Handleiding TOA

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by