Een schaduw-applicatie voor het Erasmus MC

Verpleegkundigen op de voet gevolgd

Door René Dings op 23 maart 2018  |  project

Het Erasmus MC doet onderzoek naar de tijdsbesteding van verpleegkundigen. Daarvoor worden deze een tijdlang door een onderzoeker 'geschaduwd'. De onderzoeker loopt daarbij steeds een paar uur mee met de verpleegkundige en houdt (globaal) de activiteiten van de verpleegkundige bij. Dat kan natuurlijk met een stopwatch en een schrijfblok, maar het is veel handiger om daar een speciale applicatie op een tablet voor te hebben. Dit bespaart veel tijd bij het verzamelen van de gegevens en vooral ook bij het digitaliseren voor verdere analyse. Tremani ontwikkelde daarvoor een handige schaduw-applicatie.

Een schaduw-applicatie voor het Erasmus MC

De onderzoeker kan in de nieuwe schaduw-app eenvoudig een nieuwe sessie starten. In één sessie worden alle taken vastgelegd die de verpleegkundige achter elkaar uitvoert. Als de verkleegkundige een nieuwe activiteit start, kan de onderzoeker in de app de tijdregistratie starten. En als de activiteit klaar, kan de tijd weer worden gestopt. Achter de schermen worden alle taken en tijden automatisch opgeslagen in een online database. Een beheerder kan alle verzamelde onderzoeksgegevens exporteren om deze in een ander pakket verder te analyseren. Zo simpel kan het zijn!

De nieuwe applicatie is minder foutgevoelig dan de traditionele aanpak en bespaart de onderzoekers veel tijd. We kijken nu of de applicatie ook eenvoudig voor andere, vergelijkbare onderzoeken gebruikt kan worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by