Leer goed spellen met Glanupegalain

Zo wordt online leren spellen nog makkelijker

Door René Dings op 4 oktober 2017  |  project

Glanupegalain is een online leeromgeving waarmee je kunt leren om teksten te schrijven in begrijpelijke taal. Tremani ontwikkelde de leeromgeving in 2016 in opdracht van BureauTaal. Omdat BureauTaal een compleet nieuw lespakket wilde lanceren, hebben we de leeromgeving uitgebreid met een aantal handige nieuwe functionaliteiten. Daarmee kan BureauTaal gebruik maken van wat nieuwe vraagvormen, en maken we bovendien het werk van de beheerder achter de schermen makkelijker.

Leer goed spellen met Glanupegalain

Het nieuwe lespakket heet 'Goed Spellen'. Het pakket bestaat uit vijf lessen die vol zitten met korte teksten, video's en oefeningen; iedere les wordt afgesloten met een toets. De spellingstraining is bedoeld voor mensen die voor hun werk veel teksten schrijven, maar nog steeds regelmatig d/t-fouten of spatiefouten maken. 

BureauTaal geeft al meer dan tien jaar schrijftrainingen en de docenten weten daarom precies hoe je mensen goed kunt leren spellen. We wilden niet dat ze hun aanpak aan zouden moeten passen aan de mogelijkheden van Glanupegalain, dus we hebben Glanupegalain aangepast aan hun wensen en ideeën. Glanupegalain bood standaard al een aantal oefenvormen zoals de meerkeuzevraag en de essayvraag. Daar hebben we nu een aantal leuke nieuwe vraagvormen aan toegevoegd zoals de dicteevraag, de woordmarkeervraag, de sleepvraag en een heuse spatievraag. Daarmee kon BureauTaal het nieuwe lespakket precies volgens wens samenstellen.

Met deze aanpassingen hebben we meteen ook een aantal verbeteringen doorgevoerd in de rest van de leeromgeving. Daarbij vormden de ervaringen van de beheerders die met Glanugepalain werken het uitgangspunt. Zo hebben we het gemakkelijker gemaakt om grote groepen gebruikers te importeren en te bewerken. Begeleiders kunnen nog wat makkelijker de voortgang van hun deelnemers volgen. En grote klanten kunnen vanaf nu zelf hun eigen gebruikers aanmaken in het systeem. Allemaal van die dingen die het gebruik van Glanupegalain nog handiger maken.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Glanupegalain en over het nieuwe lespakket Goed Spellen? Kijk dan op www.glanupegalain.nl.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by