Online enquête-tool voor ziekenhuizen

Zelfhulpmiddel voor de VVCZ

Door Luuk Platschorre op 2 mei 2017  |  project

Tremani is een mooie nieuwe samenwerking aangegaan met Panton - ontwerpers voor de zorg. Panton heeft een zelfhulpmiddel voor ziekenhuizen ontworpen, en Tremani heeft daarbij het achterliggende systeem gebouwd.

Veel ziekenhuizen in Nederland zijn verenigd in de VVCZ - de Vereniging Veilige Curatieve Zorg. De VVCZ ondersteunt en verbetert de geboden kwaliteit van de zorg bij haar leden. Een hulpmiddel daarbij is dat ziekenhuizen intern hun eigen processen en geboden zorg kunnen beoordelen, waarna een externe auditor de ingevoerde beoordelingen bespreekt en naloopt met de betrokkenen binnen het ziekenhuis. 

De enquêtetool genereert meerdere vragenlijsten, voor allerlei verschillende beroepsgroepen binnen een ziekenhuis. Kern van het systeem is dat de gebruikers ervan weten dat ze er vertrouwelijke en inhoudelijke informatie in kwijt kunnen die echt absoluut intern blijft - het is een tool die staat of valt met vetrouwelijkheid. Tremani heeft samen met Panton veel aandacht gegeven aan de daadwerkelijke veiligheid van het systeem en aan het creëren van een gebruiksvriendelijke en vertrouwenwekkende interface, zodat de tool efficiënt ingezet kan worden.

Alle beheersfuncties zijn optimaal overzichtelijk weergegeven: de toewijzing van de verschillende vragenlijsten en alle verschillende rollen binnen het systeem zijn door een contactpersoon binnen het ziekenhuis eenvoudig zelf te beheren. En het invullen is optimaal gebruiksvriendelijk - de gebruiker staat centraal, en het systeem zit daarbij niet in de weg.

Ziekenhuizen in Nederland maken op regelmatige basis gebruik van de scan, zodat trends en benchmarks verkregen worden, intern en extern. Het hele systeem is daarom opgezet in een duurzaam framework, dat gedurende langere tijd veilig en efficiënt kan worden ingezet. Kwaliteitszorg en -borging is een voortdurend proces.

Panton heeft binnen dit project het grafisch en interactie-ontwerp verzorgd, Tremani verzorgde alle uitvoering en technische ontwikkeling. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief