OWee, een app!

Nuttige informatie voor nieuwe studenten

Door Luuk Platschorre op 7 augustus 2014  |  project

Studenten in Delft kunnen tijdens de Ontvangstweek gebruik maken van een handige nieuwe app. Zo kunnen ze makkelijk vinden waar ze moeten zijn. De organisatie van de 'OWee' kan de app ook gebruiken om berichten te sturen naar alle nieuwe studenten. Handig, van Tremani.

OWee, een app!

In augustus zullen er tijdens de traditionele ontvangstweek enkele honderden mentorgroepen met aankomende studenten door Delft lopen, om de stad en alle belangrijke locaties voor hun studietijd te leren kennen. Het algemene programma is te vinden op de OWee-website die Tremani onlangs ook ontwikkelde.

Elke mentorgroep heeft ook een eigen dagprogramma, naast de gezamenlijke activiteiten die de organisatie ontplooit. Om iedere deelnemer handzaam een eigen programma mee te geven, is een webbased app ontwikkeld die het dagprogramma weergeeft, belangrijke locaties en adressen toont en het nieuws van de website doorgeeft. De app is daarmee het belangrijkste communicatiehulpmiddel voor de OWee-organisatie om studenten te vertellen wat waar gebeurt. 

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om push-berichten te sturen naar alle gebruikers, zodat ook belangrijke boodschappen of sponsorberichten goed onder de aandacht kunnen worden gebracht.

Als experiment is bovendien een compleet nieuwe functionaliteit toegevoegd: Like je Locatie.  Er lopen circa 2500 mensen een week lang door de stad, op zoek naar leuke plekken en activiteiten. Wat is nou mooier dan op een kaart van Delft in real-time te kunnen zien of het op dit moment ergens "leuk" is? We zijn benieuwd op welke creatieve manieren deze functie ingezet gaat worden!

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief