Tremani Images covert wetenschap

Tremani breidt visueel uit met een nieuw bedrijfsonderdeel

Door Luuk Platschorre op 14 januari 2018  |  nieuws

Al jarenlang verzorgt Tremani zo af en toe mooie visualisaties van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. En ook al jarenlang verschijnen die afbeeldingen met enige regelmaat op de covers van de wereldwijd meest toonaangevende bladen als Nature of Science. De tijd is rijp om daar nu maar eens serieus werk van te maken!

In 2001 begon het verhaal met een verzoek om een mooie afbeelding te maken bij een publicatie van Cees Dekker (hoogleraar aan de TU Delft) in Nature. En we haalden meteen de cover met onze rendering van nano-buisgolffuncties. Direct daarna volgde een cover van Science met een impressie van nanobuis-transistorschakelingen.

Die 100% cover-score smaakte naar meer. Sindsdien hebben we met veel plezier als neven-activiteit 3D-visualisaties, animaties en wetenschappelijke afbeeldingen gemaakt bij een wijde variëteit aan wetenschappelijke publicaties en presentaties. Van de wonderbaarlijke quantumwereld, via de biologische complexiteit van cellen en DNA, tot aan de koelingsprincipes van moderne serverhubs. We raken onder de indruk van de verhalen, de complexiteit, de ontdekkingen en het enthousiasme van de wetenschappers die er mee bezig zijn. En vertalen dat alles naar heldere afbeeldingen, impressies van de werkelijkheid, om het verhaal zichtbaar naar buiten te brengen.

Al die tijd is dit visualisatie-verhaal enigszins onder de radar gebleven - het was leuk, we zijn er goed in, en de grafische kwaliteiten van Tremani konden we er goed in kwijt. Maar het stond en staat redelijk los van Tremani als handig online webbureau. Vandaar dat we nu een nieuw bedrijfsonderdeel en bijbehorende website lanceren: Tremani Images. Het blijft Tremani, maar is iets meer. De basis blijft hetzelfde: ingewikkelde verhalen helder naar voren brengen, informatie structureren. En dat kunnen we in websites en applicaties, maar nu ook officieel in afbeeldingen! 

Voorlopig specialiseert Tremani Images zich in wetenschappelijk onderzoek op nano-schaal. Maar andere toepassingen zijn altijd bespreekbaar. Een plaatje zegt soms meer dan 1000 woorden ...


Bezoek de website zelf: www.tremani-images.com

Of lees het Volkskrant-artikel dat enkele jaren geleden over Tremani's afbeeldingen verscheen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by