Tremani in de Volkskrant

Door Luuk Platschorre op 1 oktober 2012  |  nieuws

Een van de Tremani-diensten die wellicht wat minder bekend is, werd zaterdag 29 september belicht in de Volkskrant: het maken van wetenschappelijke illustraties.

De afgelopen tien jaar heeft Tremani met grote regelmaat wetenschappelijke illustraties en artist impressions verzorgd bij fundamenteel wetenschappelijk onderzoek voornamelijk op het gebied van de nanotechnologie. De Volkskrant plaatste afgelopen week een interview met Luuk Platschorre, die indertijd met de nog in de kinderschoenen staande 3D-rendertechnologie wetenschappelijke illustraties begon te maken. Inmmiddels hebben ook andere Tremaniƫrs als David Knowles en Justin Overbeek hun creatieve bijdrage op dit vlak kunnen leveren. Een groot aantal covers bij bekende bladen als Science en Nature is het resultaat geweest, een teken dat het artwork vaak hoog werd gewaardeerd.

Tremani levert hoogwaardige illustraties, maar zoekt vooral naar het verhaal achter het onderzoek. Deze nieuwsgierigheid betaalt zich uit in afbeeldingen die de kern van het onderzoek zo goed mogelijk weergeven. Hieronder is een afbeelding van het artikel te vinden, evenals de laatste afbeelding in de serie, die ook wordt besproken in het artikel: voor een paper in Science, onderzoek van het Cees Dekker Lab van de TU Delft.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by