Tremani introduceert: het Wiklab

Op 23 februari 2012  |  nieuws

Speciaal voor mensen die voor een belangrijke keuze staan, hebben we een nieuwe website ontwikkeld: het Wiklab. Het Wiklab helpt je bij het maken van je keuze. Met het Wiklab kun je orde scheppen in de chaos en uitvinden wat je écht belangrijk vindt.

Wiklab

Er komt nogal wat bij kijken als je een belangrijke keuze moet maken. Als je een nieuw huis gaat kopen bijvoorbeeld. Of een nieuwe fotocamera. Bij dat soort keuzes ga je niet over één nacht ijs. Je raadpleegt verschillende bronnen en overlegt met goede vrienden. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën. Maar wat vind je nou zelf het belangrijkst? 

 

Wikken en wegen in twee stappen

Het Wiklab werkt in twee stappen. In de eerste stap - het 'wikken' - ga je aan de slag met de kenmerken van een product die je keuze kunnen bepalen. Bij de aanschaf van een fotocamera is bijvoorbeeld de vraag wat je belangrijker vindt: de hoeveelheid megapixels, het gewicht van de camera of de prijs. Bij het wikken brengen we dat soort overwegingen terug tot eenvoudige vragen. Je gaat daar spelenderwijs mee aan de slag, en misschien brengt het Wiklab je ook nog op nieuwe ideeën. We hebben een slim algoritme bedacht waarmee we de kenmerken voor jou op volgorde van de belangrijkheid kunnen zetten.

In stap twee - het 'wegen' - kun je concrete producten met elkaar vergelijken. Misschien twijfel je wel tussen drie camera's, huizen of wasmachines. Bij het wegen geef je de verschillende producten een score voor de kenmerken die je belangrijk vindt. Als je dat voor alle producten doet, kan het Wiklab je vertellen welk product het best bij je voorkeuren past. Wetenschappers noemen dit een 'multicriteria-analyse'.
 

Waarom een Wiklab?

De aanleiding om het Wiklab te ontwikkelen, was ons eigen gehannes met papiertjes en Excel-sheets bij de aanschaf van een huis, de keuze van een nieuwe middelbare school en het uitzoeken van een tablet-pc. We hoorden dat meer mensen daarmee zitten. Met het Wiklab stroomlijnen we het proces dat voor veel mensen nogal chaotisch verloopt. En en passant brengen we ze misschien ook nog op nieuwe ideeën!

Het Wiklab is een mooi project om te laten zien wat we kunnen. De hele vormgeving van het Wiklab is verzorgd door onze ontwerpers. En onze ontwikkelaars konden hun ei wel kwijt in de techniek achter de schermen. Daar zitten wat leuke nieuwe snufjes in. Het Wiklab is trouwens gebouwd op basis van het Yii-framework, dat we tegenwoordig vaak gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen.

 Wiklab

 Wiklab

 

Link:
Heb je moeite met kiezen? Gebruik het Wiklab!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by