Tremani lanceert SpacePlaza

Op 16 november 2009  |  project

Om potentiële eindgebruikers informatie te verschaffen over de mogelijkheden die toepassing van ruimtevaartdata heeft te bieden, heeft Tremani een nieuwe website ontwikkeld: SpacePlaza.

Home page Spaceplaza

 

Enkele toepassingen van ruimtevaart zijn goed ingeburgerd in onze maatschappij. Goede voorbeelden zijn het gebruik van GoogleEarth en autonavigatie. Ook de huidige weersvoorspellingen zijn afhankelijk van satellietgegevens. Voor andere toepassingen is het gebruik van satelliettechnologie en de daaruit afgeleide gegevens is nog niet voldoende vanzelfsprekend.

Om potentiële eindgebruikers informatie te verschaffen over de mogelijkheden die toepassing van ruimtevaartdata heeft te bieden, heeft Tremani een nieuwe website ontwikkeld: SpacePlaza. SpacePlaza biedt betrouwbare en actuele informatie over het gebruik van satellieten in remote sensing, aardobservatie, plaatsbepaling en telecommunicatie. Op deze manier kan de website potentiële eindgebruikers informatie verschaffen over de mogelijkheden die toepassing van ruimtevaartdata heeft te bieden en bovendien partijen met elkaar in contact brengen

SpacePlaza is een initiatief van het Netherlands Space Office (NSO) in opdracht van de Ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief