Tremani steekt de handen uit de mouwen op Hoeve Cronestijn

Op 4 november 2011  |  nieuws

Hoeve Cronesteijn is een activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke handicap in Leiden. Een mooie plek om met het hele team een dagje de handen uit te mouwen te steken.

Team Tremani 

In de voormalige boerderij werken zo'n vijftig cliënten. Hun werkzaamheden zijn zeer veelzijdig. Zo beschikt het activiteitencentrum over vijf houtkloofmachines, waarmee cliënten openhaardhout maken voor particuliere afnemers. Daarnaast worden de moestuin en de kassen gebruikt om planten, bloemen, kruiden en groenten te kweken, die in de eigen winkel worden verkocht. Doordat de intensieve begeleiding nogal veel aandacht vraagt, blijft er voor de organisatie weinig tijd over voor andere zaken. Vandaar dat ze goed wat hulp kunnen gebruiken.

Op 1 november j.l. zijn we met heel Tremani een dagje gaan klussen op de hoeve. We hebben een aantal handige opbergplekken voor ze gebouwd en ingericht. Zo hebben we een aantal stellingkasten in elkaar gezet, al het gereedschap gemarkeerd in de kleur van de werkruimte waar het thuishoort, gereedschapsborden geverfd en gemonteerd, een lockerruimte helpen inrichten en, als klap op de vuurpijl, buiten een prachtige overkapping gebouwd voor het stallen van kruiwagens en ander groot tuingereedschap. Alle gereedschappen en materialen hebben nu een vaste plaats, en dat werkt veel prettiger voor de cliënten.

Het was een heerlijke dag op een bijzondere plek. We hebben enorm genoten van de warmte waarmee de medewerkers en vooral ook de cliënten van Hoeve Cronesteijn ons hebben ontvangen en geholpen. Het was een groot genoegen om samen te werken aan het creëren van een nóg fijnere werkplek. Wij zijn enorm trots op de mensen van de hoeve, ons team en het behaalde resultaat!


Link:
Hoeve Cronesteijn

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by