Twee apps over Rotterdam

Navigeer langs de duurzame hotspots van de stad

Op 2 juni 2014  |  project

We hebben twee praktische apps ontwikkeld voor de gemeente Rotterdam: 'Duurzaam Rotterdam' en 'Rotterdam Delta City'. Het concept en de vormgeving van de apps zijn verzorgd door RNW Conceptdesign. Tremani verzorgde de technische realisatie van de apps voor Android en iOS.

Twee apps over Rotterdam

Rotterdam werkt dagelijks aan duurzaamheid: van nieuwe energiebronnen in de haven tot energiezuinige woningen, en van maatregelen voor schone lucht tot het voorkomen van wateroverlast. Je kunt nu zelf ontdekken hoe duurzaam Rotterdam is met de gratis app Duurzaam Rotterdam. Met de app kun je door de stad rondzwerven en op allerlei hotspots informatie vinden over duurzame gebiedsontwikkeling, groen bouwen, klimaatadaptatie en de ambitie om een duurzame wereldhavenstad te zijn en te blijven. De hotspots zijn in de app verdeeld in de thema's 'groen', 'water' en 'duurzaamheid'. Met de ingebouwde filters kun je zelf bepalen welke hotspots je op de kaart wilt zien, en als je dat wilt kun je ook alleen de highlights bekijken. De ingebouwde routeplanner maakt het makkelijk om de hotspots ook in het echt te bezoeken.

Download de app via www.duurzaamrotterdamapp.nl.

Met zijn ligging aan de monding van de Maas is Rotterdam een echte delta-stad. De app Rotterdam Delta City is een mooie manier om te ontdekken hoe de stad zich al eeuwenlang beschermt tegen het water: de zee, de rivier, regenwater en grondwater. De app biedt informatie over een grote verzameling hotspots in de stad, van multifunctionele dijken tot waterbuffers, van sluizen tot singels en van de roeibaan tot de Maeslantkering. Je kunt de app gebruiken om door Rotterdam te navigeren op zoek naar de plekken en constructies die de stad veilig, droog en aantrekkelijk houden. Een interessante manier om meer te leren over de stad!

Download de app via www.rotterdamdeltacity.nl.

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief