Vragenlijsten voor het Erasmus MC

Digitale ondersteuning van een verpleegkundig onderzoek

Door René Dings op 1 december 2017  |  project

Als onderdeel van een kwaliteitsonderzoek naar patiëntenzorg en verpleegkundig werk gaat het Erasmus MC de komende maanden vragenlijsten afnemen bij patiënten en medewerkers. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de inrichting, de voorzieningen en de communicatie van het ziekenhuis. Tremani maakte voor dit onderzoek een mooie applicatie waarmee alle vragenlijsten eenvoudig digitaal afgenomen kunnen worden.

Om de vragenlijsten af te nemen gaat een onderzoeker met een iPad rond door het ziekenhuis. De patiënt of medewerker moet de vragen zelf kunnen beantwoorden, maar eventueel kan de onderzoeker dit ook voor hen doen. We hebben gezorgd voor een heldere interface zodat het starten van een vragenlijst en het beantwoorden van de vragen zo eenvoudig mogelijk kan gebeuren.

Normaal besteden we er bij onze producten veel aandacht aan dat ze op alle soorten apparaten en in de verschillende browserversies goed werken, maar in dit geval was dat niet nodig. Er wordt voor het onderzoek namelijk alleen gebruik gemaakt van iPads, en als alles daarop goed werkt dan is het goed. Dat is ook wel eens een keertje fijn, want dat maakt het werk voor ons een stuk simpeler.

Alle antwoorden worden verzameld in een online database. De onderzoeksleider kan op een eigen scherm zien hoe vaak de verschillende vragenlijsten al zijn afgenomen. Aan het eind van het onderzoek kunnen alle data netjes worden geëxporteerd voor verdere analyse in SPSS.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by