Website cancergenetics.eu

Toegankelijke informatie over erfelijke kanker

Door Luuk Platschorre op 9 december 2018  |  project

De website cancergenetics.eu geeft aan zorgprofessionals en patiënten informatie over erfelijke kanker. We ontwikkelden deze website samen met Panton voor het Radboudumc. 

Website cancergenetics.eu

De afdeling Genetica van het Radboudumc had al een website en een app om artsen te ondersteunen bij vragen over kanker en erfelijkheid. De website bood zakkaartjes voor artsen met informatie en tips, een verwijstest om na te gaan of een patiënt een verhoogd risico heeft om kanker te krijgen en animaties die meer uitleg geven over erfelijke kanker. Omdat de website zo goed gewaardeerd werd, wilde Radboudumc de website graag geschikt maken voor een grotere doelgroep. 

De informatie van de oude website en de app zijn samengevoegd in één nieuwe website. Het is natuurlijk goedkoper en efficienter om een moderne website te hebben die op mobiel net zo goed te gebruiken is als een app. De nieuwe website bevat nog steeds allerlei praktische hulpmiddelen en informatie, maar deze zijn nu geschikt gemaakt voor een grotere, internationale doelgroep. Bovendien is op de nieuwe website een duidelijker onderscheid gemaakt tussen informatie voor artsen en voor patiënten. De informatie op de website is in het Nederlands en Engels. Er wordt aan gewerkt om dit nog uit te breiden met andere talen.

Panton verzorgde de vormgeving en het interactie-ontwerp voor de nieuwe website. Tremani bouwde de website op basis van het Wabbit contentmanagementsysteem. De website is natuurlijk responsive zodat deze goed gebruikt kan worden op desktop, tablet en smartphone.

Bekijk de website op cancergenetics.eu

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by