Weg om legging

Op 6 april 2010  |  nieuws

Sinds vorige week ligt het in de winkel: 'Weg om legging', een vrolijk zwartboek over onjuist spatiegebruik. Het boek is geschreven door René Dings.

Boek

Als je kijkt naar de projecten die Tremani doet - onder andere voor Bureau ICE, BureauTaal en TaalPerfect - blijkt al snel dat we wel wat hebben met taal. Naast het werk voor opdrachtgevers begon René Dings in 2004 een website over onjuist spatiegebruik. Als je er eenmaal op gaat letten, kun je overal onjuiste spaties ontdekken. Vaak simpelweg fout, regelmatig verwarrend maar soms ook gewoon grappig. In plaats van 'driejarige paarden' staan er ineens 'drie jarige paarden' te koop. Op het station is het 'invalide toilet' niet meer bruikbaar. Een rijwielhandel heeft een bijzondere aanbieding: "binnen band kopen, buiten band gratis". En wie moet er naakt bij een workshop 'naakt model tekenen': het model of de tekenaars?

Er bleek zo veel leuks te vertellen over onjuiste spaties dat René het tijd vond voor een boek. In Weg om legging geeft hij een verzameling van opmerkelijke voorbeelden, leuke anekdotes, verrassende overpeinzingen en onverwachte oorzaken. Natuurlijk legt hij ook uit hoe het wel moet. Een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om op een creatieve manier met taal bezig te zijn!

Spatietoets

Bij de introductie van het boek is ook de online Spatietoets gelanceerd. Ben jij een spatiesukkel... of een spatiemeester? Doe de Spatietoets en kijk wat voor spatietype je bent.

 

Links:
Weg om legging
Spatietoets
Signalering Onjuist Spatiegebruik

Meld u aan voor onze nieuwsbrief