Zoek eenvoudige woorden op Zoekeenvoudigewoorden.nl

Op 22 juni 2009  |  project

In opdracht van BureauTaal ontwikkelden we een complete website voor Zoekeenvoudigewoorden.nl.

Voorpagina Zoekeenvoudigewoorden.nl

Wat zijn eenvoudige woorden?

De meeste mensen begrijpen niet wat er in hun pensioenreglement, hun hypotheekofferte, of hun bijsluiter bij medicijnen staat. Dat komt onder andere doordat deze teksten veel moeilijke woorden bevatten. Maar wat zijn moeilijke woorden? En wat zijn eenvoudige woorden? Zoekeenvoudigewoorden.nl geeft je antwoord. Deze nieuwe website bevat een database met eenvoudige woorden - woorden die iedereen in Nederland kent en begrijpt.

Hoe werkt de website?

De website werkt heel eenvoudig: je voert een woord in op zoekeenvoudigewoorden.nl en de zoekmachine vertelt je of je het woord wel of niet kunt gebruiken in je tekst. Zoekeenvoudigewoorden.nl is gebaseerd op taalkundig onderzoek. De database is samengesteld door een groep taalkundigen. Daarna is de database uitvoerig onderzocht, onder andere door deze te testen bij een groep proefpersonen met taalniveau B1. Ook is de database vergeleken met een groot aantal teksten op taalniveau B1.

Ontwikkeld voor BureauTaal

Tremani heeft de website Zoekeenvoudigewoorden.nl ontwikkeld voor BureauTaal. Eerder ontwikkelden we voor BureauTaal ook al Texamen, een online instrument waarmee je het taalniveau van teksten kunt meten (www.texamen.nl). Ook ontwikkelde Tremani voor BureauTaal een elektronische leeromgeving, waarmee je kunt leren om teksten te schrijven op taalniveau B1 (www.leereenvoudigschrijven.nl). De online opleiding is interactief en multimediaal.

 

Link:
www.zoekeenvoudigewoorden.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief