Over deze case

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken

De afdeling Cel- en Chemische Biologie (CCB) van het Leids Universitair Medisch Centrum bestaat uit een groot aantal onderzoeksgroepen met ieder een eigen specialisatie. Wat hen bindt is dat ze allemaal onderzoek doen naar de werking van cellen, met als doel om de nieuwe kennis en technologieën toe te passen in de klinische praktijk. Belangrijk werk dus, maar voor fondsen, wetenschappers en patiënten was het helaas erg moeilijk om online informatie te vinden over de werkzaamheden van CCB. Dat was de reden om voor deze afdeling een eigen website te ontwikkelen.

Onze aanpak

Ontwikkeling van een website op maat

De ontwikkeling van een nieuwe website beginnen we altijd met een workshop met een aantal vertegenwoordigers van de klant. Tijdens deze workshop brengen we samen de eisen, wensen en ideeën voor de nieuwe website in kaart. 

Op basis van de uitkomsten van de workshop maakten we een compleet voorstel voor vormgeving, structuur en inhoud van de nieuwe website. We stuurden een fotograaf op pad om bij CCB een serie foto’s maken in de stijl van de website. 

We hebben de nieuwe website ontwikkeld op basis van ons eigen Wabbit cms. Wabbit biedt ons al vele jaren de mogelijkheid om snel en efficiënt een website op maat te bouwen.

Medewerker van Tremani werkt aan website voor LUMC
Stap 1
Onderzoek: 
We brengen alle eisen en wensen in kaart
Stap 2
Ontwerp:
We maken een grafisch ontwerp en een functioneel ontwerp
Stap 3
Ontwikkeling:
We bouwen de complete website met cms

Stap 4
Oplevering:
We testen alles goed en installeren de website online

Stap 5
Onderhoud:
We bieden ondersteuning bij het gebruik

Het resultaat

Voor herhaling vatbaar

Het resultaat van dit project is een prachtige en uitgebreide website voor de afdeling Cel- en Chemische Biologie van het LUMC. De onderzoeksgroepen hebben ieder een eigen sectie op de website gekregen waar ze hun onderzoek en team presenteren. In andere onderdelen wordt meer verteld over de breedte van het werkterrein en de praktische toepassing. Het secretariaat van CCB kan alle informatie op de website eenvoudig actueel houden met het handige Wabbit cms.

Het project kreeg een mooi vervolg, want het bericht van de nieuwe CCB-website ging als een lopend vuurtje rond binnen het LUMC. Dat leidde ertoe dat een aantal andere afdelingen ons vroegen om voor hen ook zo’n website te ontwikkelen. Op basis van de CCB-website maakten we zo een reeks websites die grafisch duidelijk familie van elkaar zijn, maar die functioneel en inhoudelijk steeds op de doelstellingen van de afdeling is aangepast. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de website van de afdeling Immunologie.

CCB logo
CCB website screenshot
Meer weten?

Meer weten?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben! Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!