Over deze case

Bouwen aan een duurzame wereld

De Dutch Green Building Council (DGBC) is een maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving toekomstbestendig te maken. DGBC biedt daarvoor kennis en hulpmiddelen, zoals BREEAM-NL. Dat is dé beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen, gebieden en projecten te bepalen. Het BREEAM-certificaat kan gebruikt worden bij de aanvraag van vergunningen.

Onze aanpak

Een basis voor de toekomst 

De BREEAM-methode bestaat uit een uitgebreide set met voorwaarden, scoreberekeningen en achtergrondinformatie. De offline tool die DGBC aanvankelijk gebruikte, bleek foutgevoelig in het gebruik en bood ook niet de mogelijkheid om met meerdere personen samen te werken.

Na een grondige analyse hebben we in een aantal stappen – verdeeld over enkele jaren – een compleet nieuwe set assessmenttools gebouwd. We ontwikkelden een kernapplicatie met berekeningen en technieken die voor alle tools gelijk zijn, met daaromheen een aantal losse tools met functionaliteiten die precies op hun specifieke gebruik zijn toegesneden. Zo bouwden we een duurzame applicatie die stabiel draait en in de toekomst makkelijk mee kan groeien met nieuwe ontwikkelingen.

Tremani medewerker achter de computer

Het resultaat

Handig en duurzaam

De Assessmenttools van DGBC helpen experts, assessoren en gebouweigenaren bij het bepalen van de duurzaamheid van hun gebouwen en gebieden. Met slimme functionaliteiten, een doordachte interface en zorgvuldige berekeningen ondersteunen we hen optimaal bij het uitvoeren van hun werk. Nu en in de toekomst.

Kijk voor meer informatie over deze tools op:

Breeam
Breeam in-use quickscan
Meer weten?

Meer weten?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben! Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!