Over deze case

Toetsen in het onderwijs

Bureau ICE is specialist op het gebied van toetsing en examinering. Het bedrijf adviseert scholen bij het opstellen van hun toetsbeleid maar biedt ook complete toetsen en examens. In opdracht van Bureau ICE ontwikkelden we een geavanceerde webapplicatie waarmee deze toetsen online kunnen worden samengesteld, afgenomen en beoordeeld. Deze applicatie groeide uit tot een online toetsplatform waar dagelijks vele duizenden scholieren en studenten online hun toetsen maken.

Onze aanpak

Ontwikkeling van een platform

In 2009 ontwikkelden we op verzoek van Bureau ICE een webapplicatie voor het afnemen van toetsen. In eerste instantie werd die applicatie vooral gebruikt binnen het mbo. Sindsdien bieden we ondersteuning bij het gebruik en werken we nauw samen met Bureau ICE aan de doorontwikkeling van het systeem. We bedachten nieuwe interactieve vraagtypen, koppelden met administratiesystemen van scholen, maakten grafische dashboards voor het volgen van de ontwikkelingen in een leerlingvolgsysteem en voegden nieuwe applicaties toe voor verschillende doelgroepen. Zo groeide het oorspronkelijke systeem uit tot een omvangrijk en veelzijdig toetsplatform – een ‘toetsuniversum’ noemen we het ook wel.


Inloggen in de TOA

Het resultaat

Betrouwbaar en prettig in het gebruik

Het toetsplatform van Bureau ICE bestaat nu uit verschillende applicaties voor verschillende onderwijsniveaus, zoals IEP (voor het basisonderwijs), JIJ! (voor het voortgezet onderwijs) en TOA (voor het mbo). Het platform is een product dat om allerlei redenen erg bij Tremani past. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat het product technisch betrouwbaar en robuust draait; dagelijks moeten grote groepen gebruikers zonder problemen hun toetsen kunnen maken. Daarnaast kent het platform een grote veelzijdigheid aan taken en gebruikers, zoals studenten, docenten, schoolbestuurders en toetsconstructeurs. Dat vraagt om een goed doordachte interface die alle gebruikers optimaal bij onderdelen van hun werk ondersteunt.

Kijk voor meer informatie op de website van Bureau ICE.

toets.nl backend
IEP lvs
Toets.nl inlogscherm
JIJ lvs
Meer weten?

Meer weten?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben! Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!