Over deze case

Ondersteuning van de POH-GGZ

Vanwege de toenemende vraag naar hulp bij psychische en psychosociale problemen wordt in huisartsenpraktijken tegenwoordig gebruik gemaakt van een praktijkondersteuner GGZ (de ‘POH-GGZ’). Deze medewerker houdt zich bezig met de ondersteuning, kortdurende behandeling en eventueel doorverwijzing van patiënten met psychische problemen.

Onze opdrachtgever maakte al gebruik van een bestaand verwijsinstrument dat de POH-GGZ ondersteunde bij zijn werk. Dat instrument sloot echter maar beperkt aan bij de werkwijzen die in de praktijk werden gehanteerd en het was technisch minder betrouwbaar. Speciaal voor deze doelgroep ontwikkelden we PsyDirect, een online zorgdossier dat de POH-GGZ ondersteunt bij het registreren en rapporteren van de belangrijkste taken.

Onze aanpak

Onderzoek en ontwikkeling

Met een gebruiksonderzoek en een technische analyse hebben we de knelpunten van het bestaande systeem in kaart gebracht. We bouwden vervolgens een technisch veilig en robuust systeem dat alles biedt wat de POH-GGZ nodig heeft. Bij introductie van het nieuwe zorgdossier bleek dat dit al meteen veel beter aansloot bij de wensen van de gebruikers. Gevolg daarvan was dat het systeem vanaf dat moment ook veel beter werd gebruikt.

Voor patiëntinformatie is de strengste beveiliging noodzakelijk, om te zorgen dat medische persoonsgegevens niet uitlekken. Natuurlijk wordt PsyDirect gehost in een goed beveiligde omgeving en maken we gebruik van tweetrapsauthenticatie (2FA) bij de login. Voor de koppeling met het  HuisartsInformatieSysteem (HIS) maakt de applicatie gebruik van ZorgMail, een veelgebruikt systeem voor de veilige uitwisseling van mailverkeer binnen de zorg.

Tremani medewerker aan het werk

Het resultaat

Handig en betrouwbaar

PsyDirect is een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar product voor gebruik binnen huisartsenpraktijken. De heldere interface geeft de POH-GGZ inzicht in kenmerken van patiënten, de ingezette zorg en de zorgaanbieders waarnaar verwezen is. Daarmee kan de POH-GGZ doelgericht aan de slag en de kwaliteit van de zorg verbeteren. 

PsyDirect is een product van Zorggroep Gelders Rivierenland. Kijk voor meer informatie op www.psydirect.nl.

Psydirect screenshot
Psydirect tweestapsauthenticatie
Meer weten?

Meer weten?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben! Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!