Assessmenttools voor TÜV Süd

Duitse certificering van duurzame gebouwen

Door Luuk Platschorre op 12 maart 2019  |  project

Een aantal jaar geleden hebben we voor DGBC een aantal online Assessmenttools ontwikkeld voor de certificering van duurzame gebouwen. De Assessmenttools voor nieuwbouw en bestaande bebouwing hebben we nu in opdracht van TÜV Süd geschikt gemaakt voor de Duitse markt.

De Assessmenttools maken gebruik van de methodiek van BREEAM, een in Engeland ontwikkelde methode om de duurzaamheid van een gebouw of een gebied vast te stellen. DGBC gebruikt de tools al jaren voor de Nederlandse markt en in die tijd zijn het stabiele en betrouwbare hulpmiddelen gebleken. Dat was bij TÜV Süd blijkbaar ook opgevallen, want zij kwamen met de vraag of het mogelijk was om onze tools ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te gaan gebruiken. De activiteiten van TÜV Süd op het gebied van duurzame gebouwen zijn ondergebracht in Deutsches Privates Institut für Nachhaltige Immobilienwirtschaft, kortweg DIFNI. 

We hebben de Assessmenttools aangepast aan de Duitse situatie. Dat betekende niet alleen dat alle teksten in het Duits vertaald moesten worden, maar we hebben ook de methodiek die in de tools verankerd ligt aangepast aan de Duitse werkwijze. Vanaf nu maakt DIFNI dus gebruik van onze BREEAM Neubau Bewertungstool.

Kijk voor meer informatie op https://neubau.breeam-online.de

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by