BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox

Door Luuk Platschorre op 4 september 2013  |  project

De Dutch Green Building Council lanceerde 20 augustus de BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox. Deze webapplicatie vervangt de eerder ook door Tremani ontwikkelde Nieuwbouw Assessmenttool en neemt de gebruiker stapsgewijs mee van duurzaamheidsambitie naar BREEAM-NL certificaat. 

toolboxdetailZowel experts als mensen zonder enige kennis van duurzaamheidscertificaten en de BREEAM-NL-methode kunnen nu de Nieuwbouw Toolbox gebruiken.

BREEAM-NL certificaten

Zoals vanouds kan met de Assessmenttool een officieel assessment worden afgenomen voor een nieuwbouwproject, en bij succes kan hiermee een duurzaamheidscertificaat worden uitgereikt. De duurzaamheidsprestatie van een nieuwbouwproject kan hierbij van tevoren al nauwkeurig worden berekend met de Pre-Assessmenttool.

Nieuw

De Quickscan en de Ambitietool zijn nieuw. Met de Quickscan kan heel snel een indicatie worden gekregen van de score die mogelijk is met een bouwproject.

quickscan 

In de Ambitietool kan je verschillende scenario's voor een gebouw invoeren, en direct de invloed zien die bepaalde keuzes hebben op de duurzaamheidsscore. Ook kan je een project vergelijken met een al gecertificeerd project - een ideaal hulpmiddel om meer overzicht en inzicht te krijgen in de duurzaamheidsdoelstellingen.

ambititool

 

Tremani ontwikkelde de Toolbox op basis van het onderliggende certificeringssysteem, dat in de toekomst voor meedere online applicaties ingezet kan worden: flexibel en duurzaam dus, met uiteraard altijd de goede aandacht voor gebruiksvriendelijkheid. De eerdere Assessmenttool werd gebruikt door getrainde experts en assessoren, maar de nieuwe tools zijn voor iedereen toegankelijk en ook nadrukkelijk bedoeld om zonder diepgaande kennis van zaken toch helder en bruikbaar te zijn. De grafische uitwerking en de interactie zijn daarvoor nadrukkelijk aan bod gekomen in de ontwikkeling.

Het hele project heeft Tremani in nauwe samenwerking met opdrachtgever DGBC in korte tijd agile ontwikkeld, met korte heldere ontwikkelstappen en ruime mogelijkheid tot bijsturing gedurende het traject.

 

Link:
BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by