Deltaplan voor Duurzaamheid

Tremani ontwikkelt de Green Building Scan

Door Luuk Platschorre op 5 december 2016  |  project

De Dutch Green Building Scan is een laagdrempelige methode om binnen zeer korte tijd inzicht te krijgen in de duurzame prestaties van een gebouw. De scan beoordeelt een gebouw op maar liefst negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, zoals gezondheid, energie en materiaalgebruik. 

Deltaplan voor Duurzaamheid

Tremani ontwikkelde de Green Building Scan voor de DGBC, als onderdeel van hun Deltaplan voor Duurzaamheid. Tot nu toe heeft de DGBC zich vooral bezig gehouden met de officiële certificering van de duurzaamheid van gebouwen. Hiervoor heeft Tremani al eerder een set online assessmenttools ontwikkeld - hiermee kunnen complete BREEAM-NL certificeringstrajecten worden doorlopen, door experts en assessoren op dit gebied. Maar om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen die wereldwijd zijn afgesproken, moet meer gebeuren. 

Daarom heeft de DGBC besloten om laagdrempelige tools te ontwikkelen waarmee iederéén de kennis over zijn of haar eigen kantoorgebouw kan vergroten, en tips kan krijgen over wat er te doen valt om de duurzaamheid te verbeteren. Hiermee kan je de discussie met de gebouweigenaar aangaan, om gezamenlijk tot betere oplossingen te komen - op allerlei gebied.

Tremani heeft in hoog tempo, binnen een strak budget, een nieuwe applicatie ontworpen die gebruikers in staat stelt eenvoudig elk kantoorgebouw op te zoeken op een kaart van Nederland, en er vervolgens een quick-scan op los te laten. In een paar korte stappen wordt voldoende informatie verkregen om goede gerichte "tips en tops" te kunnen krijgen, en het gebouw te vergelijken met vergelijkbare panden in de buurt. 

Een gebruiker hoeft niet alles zelf in te vullen: vanuit verschillende publieke databases heeft Tremani van tevoren al veel informatie over alle kantoorgebouwen in Nederland ingevuld - energielabel bijvoorbeeld, en de oppervlakte van het gebouw. 

De ingevulde informatie is alleen voor eigen gebruik - iedereen kan zo zelf kijken en vergelijken hoe de eigen werkplek er voorstaat.

Kijk zelf hoe je eigen kantoorgebouw scoort op www.greenbuildingscan.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by