DGBC Woonmerk

Meet online de duurzaamheid van je woning

Door Margit Ouwehand op 19 augustus 2018  |  project

Nederland telt meer dan 7 miljoen woningen die verantwoordelijk zijn voor 30% van de CO2-uitstoot. De Dutch Green Building Council (DGBC) zet zich in om de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen met het doel om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. De DGBC heeft hiervoor haar eigen duurzaamheidskeurmerk ontwikkeld: het DGBC Woonmerk. Dit is een onafhankelijk instrument dat duurzaamheid van woningen meet en beoordeelt. Niet alleen op energieverbruik, maar ook op woonplezier, in en om het huis.

Met de online scan van het DGBC Woonmerk meet je snel de kwaliteit van de woning en zijn omgeving. De scan beoordeelt de woning op zeven verschillende duurzaamheidsonderwerpen; op het verbruik van energie en water, materiaalgebruik, onderhoud en binnenklimaat. Maar ook de omgeving telt mee in het resultaat; de leefomgeving, veiligheid en bereikbaarheid van de woning. Denk hierbij aan straatverlichting, een bushalte of een park in de buurt van de woning. Het DGBC Woonmerk is in eerste instantie ontwikkeld voor professionals. Beleggers, banken, woningcorporaties en ontwikkelaars kunnen het DGBC Woonmerk inzetten bij het realiseren van duurzame woningbouwprojecten of het verduurzamen van bestaande woningvoorraad. De online scan is geschikt voor zelfassessment en certificering.

Samen met DGBC heeft Tremani het Woonmerk ontwikkeld tot een handige en visueel aantrekkelijke tool. Het DGBC Woonmerk werkt prettig op alle apparaten - van smartphone tot desktop - en is zo ontworpen dat de assessoren met gemak en met plezier woningen kunnen beoordelen op duurzaamheid, zowel achter hun bureau als op locatie.

Het DGBC Woonmerk maakt onderdeel uit van een set aan tools die we voor DGBC hebben ontwikkeld om de duurzaamheid te meten van gebouwen, interieur, projecten en diensten.

Meer weten? Kijk op: https://dgbcwoonmerk.nl/ 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by