Duurzaamheid volgens BREEAM-NL

Alles over BREEAM-NL overzichtelijk online

Door Margit Ouwehand op 5 november 2020  |  project

De Dutch Green Building Council (DGBC) stelt kennis en tools beschikbaar om duurzaamheid concreet en meetbaar te maken. Een van deze tools is BREEAM-NL, dé beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen, gebieden en projecten te bepalen. DGBC is ontwikkelaar en beheerder van deze certificeringsmethode in Nederland, en Tremani ontwikkelt de bijbehorende online applicaties. Voor dit belangrijke keurmerk mochten wij ook de nieuwe website ontwerpen en ontwikkelen. Bij de website maakten we ook een nieuwe tool met informatie over alle beoordelingsrichtlijnen van BREEAM-NL.

Fris nieuw uiterlijk en vriendelijk in gebruik
De nieuwe website van BREEAM-NL heeft een frisse nieuwe uitstraling en inhoud, en sluit daarmee goed aan bij de gebruikers. In vijf stappen wordt helder uitgelegd hoe een project volgens de BREEAM-methode gecertificeerd kan worden. Je kunt reeds gecertificeerde projecten van de diverse keurmerken bekijken en belangrijke informatie over trainingen vinden. Er is een verbeterde support-pagina, waar alle belangrijke informatie bij elkaar staat: de FAQ’s, downloads en belangrijke updates en de mogelijkheid om contact op te nemen met de helpdesk.

BREEAM-NL richtlijnen compleet online
Parallel aan de bouw van de nieuwe website hebben we een 'richtlijnen-tool' ontwikkeld. Hierin staan alle beoordelingsrichtlijnen van BREEAM-NL - per keurmerk - nu volledig online op één centrale plek. Elke gebruiker kan met deze online richtlijnen alle informatie vinden die nodig is voor de verduurzaming van een project. Snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk.


Onze uitdaging
Onze grootste uitdaging was het stroomlijnen van de enorme hoeveelheid informatie in de richtlijnen-tool en op de website en dit op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier presenteren aan de gebruiker. De ontwikkeling van de tool en de website viel grotendeels tijdens de corona-pandemie. Het was goed om te zien hoe betrokken medewerkers van Tremani en DGBC elkaar vanuit de huis- of zolderkamer wisten te vinden en met veel plezier hebben doorgewerkt om tot dit mooie resultaat te komen. En daar zijn we trots op!

> Bekijk de nieuwe BREEAM-NL website op: breeam.nl

> De richtlijnen-tool is te vinden op: richtlijn.breeam.nl 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by