Een website voor CCB

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk gepresenteerd

Door René Dings op 23 januari 2019  |  project

Sinds 2018 heeft het Leids Universitair Medisch Centrum een afdeling Cel- en Chemische Biologie ('CCB'). Deze afdeling is ontstaan door het samengaan van de afdelingen Chemische immunologie en Moleculaire Celbiologie. De nieuwe afdeling van het LUMC bestaat uit een groot aantal onderzoeksgroepen met ieder een eigen specialisatie. Wat hen bindt is dat ze allemaal onderzoek doen naar de werking van cellen, met als doel om de nieuwe kennis en technologieën toe te passen in de klinische praktijk. Belangrijk werk dus, maar het was helaas erg moeilijk om online informatie te vinden over het onderzoek en de medewerkers van CCB. Genoeg reden om een eigen website te laten ontwikkelen.

Tremani maakte eerder al de website van het Koster Lab, een van de onderzoeksgroepen van CCB. Omdat men daar erg tevreden over was, kregen we nu ook de vraag om de website voor CCB te ontwikkelen. Voor enkele van de onderzoeksgroepen was het nog wennen om nu onderdeel uit te maken van een grotere afdeling. De uitdaging voor ons was dan ook om CCB op de nieuwe website als geheel te profileren, maar daarnaast ook voldoende ruimte te geven aan de individuele onderzoeksgroepen om zich te presenteren. En dat is gelukt. De onderzoeksgroepen hebben ieder een eigen sectie op de website gekregen waar ze hun onderzoek en team laten zien. In de nieuwsberichten en de faciliteiten wordt juist de breedte van het werkterrein getoond. En in enkele cases wordt duidelijk hoe het onderzoek binnen CCB leidt tot praktische toepassingen. Het resultaat is een prachtige en uitgebreide website voor de afdeling Cel- en Chemische Biologie.

En passant hebben we ook een logo ontwikkeld voor CCB, dat behalve voor de nieuwe website ook voor andere toepassingen gebruikt kan gaan worden.

Bekijk de nieuwe website op ccb.lumc.nl
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by