Nieuwe BREEAM-NL assessmenttool voor duurzame gebieden

Assessment voor DGBC

Door Luuk Platschorre op 22 september 2011  |  project

De Dutch Green Building Council (DGBC) ontwikkelt instrumenten om Duurzaamheid meetbaar te maken. Tremani heeft voor hen eerder al een assessmenttool ontwikkeld voor het certificeren van duurzaamheid van gebouwen. Nu is datzelfde assessment doorontwikkeld voor het certificeren van gebieden.

news_project_dgbc.jpg

Aan het begin van de Dutch Green Building Week 2011 op maandag 19 september heeft de DGBC het BREEAM-NL Gebiedsontwikkelingkeurmerk gelanceerd - bedoeld om de milieuprestatie van een heel gebied te kunnen meten. Tremani heeft voor dit keurmerk de bijbehorende online assesmenttool ontwikkeld, op basis van de enkele jaren geleden ontwikkelde webapplicatie die bedoeld was voor gebouwen.

De nieuwe assessmenttool is volledig in het kersverse PHP-framework Yii gebouwd. Yii is door Tremani gekozen als ontwikkel-framework, en zal in de toekomst worden ingezet waar dat kan en nodig is. De ervaringen in de huidige projecten zijn bemoedigend: er kan snel, betrouwbaar en flexibel in gebouwd worden. En dat het ook mooi kan, bewijst de nieuwe gebieds-assessmenttool.

 

Link:
BREAAM-NL Assessmenttool voor gebiedsontwikkeling.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by