Toets.nl - toetsservicesysteem

Online toetsen en examineren

Op 18 november 2010  |  project

Bureau ICE is specialist op het gebied van toetsing en examinering. In opdracht van Bureau ICE hebben we in 2009 een geavanceerde webapplicatie ontwikkeld waarmee toetsen via internet kunnen worden afgenomen. Sindsdien wordt het systeem dagelijks gebruikt om scholieren online toetsen te laten maken. Er zijn inmiddels al meer dan zes miljoen toetsen afgenomen op Toets.nl!

Toets.nl - toetsservicesysteem

De webapplicatie biedt alle functionaliteit van een toetsservicesysteem, met uitgebreide mogelijkheden voor toetsbeheer en afname. Het systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • toetsbeheer - Het beheer van een itembank met opgaven van verschillende vraagtypen. Bij het samenstellen van toetsen uit deze items heeft de beheerder een groot aantal handige mogelijkheden.
  • gebruikersbeheer - Het beheer van alle gebruikers van het systeem: kandidaten, docenten, beoordelaars, beheerders en toetsconstructeurs.
  • afnamebeheer - Het klaarzetten en vrijgeven van toetsen, en het volgen van de afnames. Gemaakte toetsen kunnen worden afhankelijk van de vraagtypen automatisch of handmatig beoordeeld. Resultaten kunnen worden ingezien.
  • licentiebeheer - Het beheer van klantgegevens en het toewijzen van licenties op het gebruik van het systeem.
  • toetsspeler - Dit is de omgeving waarin kandidaten de toetsen maken.

Onze werkzaamheden

Tremani heeft al meer dan tien jaar ervaring met het ontwikkelen van systemen voor online testen en toetsen. Die ervaring kwam goed van pas bij de ontwikkeling van dit nieuwe systeem. Belangrijk uitgangspunten bij de ontwikkeling waren de flexibiliteit en schaalbaarheid van het systeem. Het nieuwe product is zo flexibel opgebouwd dat het de komende jaren gemakkelijk uitgebreid kan worden, bijvoorbeeld met nieuwe vraagtypen en toetsvormen. Daarnaast is bij de technische uitvoering rekening gehouden met grote aantallen gelijktijdige gebruikers.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van online testen en toetsen? Neem contact op met René Dings.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief