Webbased testen en toetsen

Toetssystemen voor onderwijs en bedrijfsleven

Tremani heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van systemen voor online testen en toetsen. Onze toetssystemen worden gebruikt in het onderwijs en het bedrijfsleven. We ontwikkelen de webapplicatie altijd op maat. Vaak kunnen we daarbij werken op basis van ons eigen toetsservicesysteem Spinto. 

Spinto bestaat uit de volgende onderdelen:

  • toetsbeheer - Het beheer van een itembank met opgaven van verschillende vraagtypen. Bij het samenstellen van toetsen uit deze items heeft de beheerder een groot aantal handige mogelijkheden.
  • gebruikersbeheer - Het beheer van alle gebruikers van het systeem: kandidaten, docenten, beoordelaars, beheerders en toetsconstructeurs.
  • afnamebeheer - Het klaarzetten en vrijgeven van toetsen, en het volgen van de afnames. Gemaakte toetsen kunnen worden afhankelijk van de vraagtypen automatisch of handmatig beoordeeld. Resultaten kunnen worden ingezien.
  • licentiebeheer - Het beheer van klantgegevens en het toewijzen van licenties op het gebruik van het systeem.
  • toetsspeler - Dit is de omgeving waarin kandidaten de toetsen maken.

Voorbeeldprojecten

  • Bureau ICE is specialist op het gebied van toetsing en examinering. In opdracht van Bureau ICE hebben we in 2009 TOA ontwikkeld, een geavanceerde webapplicatie waarmee toetsen via internet kunnen worden afgenomen. Sindsdien wordt het systeem dagelijks gebruikt om scholieren online toetsen te laten maken. Er zijn inmiddels al zeven miljoen toetsen afgenomen op Toets.nl. (Bezoek www.toets.nl)
  • Van der Maesen & Koch HRM-Advies levert innovatieve instrumenten en methoden voor assessment en competentie-ontwikkeling. De tests worden gebruikt voor loopbaanbegeleiding, coaching en werving & selectie. Voor Van der Maesen & Koch ontwikkelden we T-station, een compleet systeem voor testen, toetsen en trainen. (Bezoek www.t-station.nl)
  • Voor TaalPerfect ontwikkelden we een online leeromgeving waarmee scholieren door het maken van oefeningen hun taalbeheersing perfectioneren. (Bezoek www.taalperfect.nl)

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

powered by